Omdat ik technisch gezien zelf ook nog steeds student ben en een nieuwe pagina in ons webarsenaal te promoten heb, hier een stukje voor de student. Een student heeft het vaak niet makkelijk in de keuken. De typische studentenkeuken is rommelig en inspireert daarmee niet tot het verrichten van heldendaden. Laat staan dat de geproduceerde maaltijden de keuring van de VWA overleven.

Als je als student al de smaak te pakken krijgt en de keuken eens voorziet van een grondige schoonmaak, is deze keuken meestal binnen een kwartier bezoedeld door huisgenoten die niet zijn meegegroeid in jouw ambities.

Voor de studenten die zich niet uit het veld laten slaan door deze tegenslagen, houdt vol. Er is immers licht aan het eind van de tunnel: Een eigen keuken waarin alle opgedane keukenSWAG naar hartenlust gebotvierd kan worden. Maar wel pas over een paar jaar. Oefen in de tussentijd dus veel in die gemankeerde studentenkeuken, zorg ervoor dat je, je huisgenoten een beetje opvoed. Kook veel voor ze. Laat ze zo zien dat de keuken een belangrijkere rol kan spelen dan die van het meest exotisch kweekje van het huis.

Hopelijk zien ze dan zelfs de link tussen hun rol in het onderhoud van de keuken en jouw kookkunsten. Dan heb je ze natuurlijk in de tang. Bij het negeren van de volgende huistaak beschik je over machtige middelen: Je stopt met koken. Na een week Knorr uit pak zal zich een dergelijk incident niet meer voordoen is de gedachte.

Plus: Uiteindelijk kun je koken en kies je een keuken uit voor je allereerste yuppenrésidence die niet na twee weken tekortschiet op alle mogelijke manieren. Alleen maar bonus. Mocht dit plan nou niet werken, dan zijn wij er altijd nog voor je. Kijk op onze studentenpagina om te zien wat we nog meer voor jou als student kunnen doen en wellicht tot ziens!

Bart