Project Description

Het is weer aspergetijd en dat betekent een klassieker die gemakkelijk te maken is en toch altijd scoort! Een zonnige avond gewenst en moge het u wel bekomen.

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

  • 3 kilo witte asperges
  • 1.5 kilo krieltjes
  • 12 eieren
  • 1 kilo beenham
  • 50 gram roomboter
  • 2 bosjes peterselie
  • (verse) nootmuskaat

Te pimpen met

  • Het oeuvre van de Americaanse (America, Limburg that is) Rowwen Héze.
  • Een mooi Maestrichts witbiertje

Benodigdheden

  • 1 grote kookpan voor de asperges
  • 1 kookpan voor de eieren
  • 1 kleine kookpan voor de boter
  • Een mes en snijplank voor de asperges en de peterselie

Aan de slag

  1. Schil de asperges en snij het houtachtige gedeelte van de onderkant af.
  2. Kook de krieltjes gaar en bak ze eventueel in een koekepan nog even rondom bruin met wat knoflook en een uitje. Voeg hier tot slot nog even de peterselie bij.
  3. Hak de peterselie fijn maar zorg ervoor dat deze zijn structuur behoudt (niet te lang hakken!)
  4. Kook de asperges in 7-10 minuten gaar. Ze zijn gaar als ze iets doorbuigen.
  5. Kook de eieren totdat deze hardgekookt zijn. Doe deze vervolgens in een pan met koud water. Dat maakt het gemakkelijker ze te pellen.
  6. Giet de asperges af, laat ze in de pan liggen om even droog te worden. Wikkel ze vervolgens in de ham. Je kunt een pakketje van 3 á vier asperges maken per persoon. Leg de pakketjes in de pan om deze nog wat warmer te laten worden.
  7. Smelt de boter langzaam zodat deze niet gaart.
  8. Serveer de asperges met de krieltjes, ham, gekookte eieren en giet de botersaus eroverheen. Rasp wat verse nootmuskaat naar smaak over de asperges.