Project Description

Een klassiek Frans recept. Dit is een wat versimpelde versie maar nog steeds heel erg goed. Als je dit recept nog lekkerder wilt maken kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van verse vis en zelfgemaakte visbouillon, nog meer opties ter verpimping staan hieronder vermeld.

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 preien, in ringetjes gesneden
  • 2 knollen venkel, in reepjes gesneden
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • Schil en sap van 1 citroen
  • Paar takjes tijm
  • Bosje peterselie, fijngehakt
  • 2 liter visbouillon
  • 500 ml droge witte wijn
  • 2000 gram zeevruchten uit de diepvries
  • 4 knoflookstokbroden

Te pimpen met

  • Schil van 1 sinaasappel
  • Crème fraiche bij het uitserveren
  • Saffraan
  • Een mooie rode bordeaux

Benodigdheden

  • 1 snijplank en mes om de kruiden en groenten mee te snijden
  • 1 grote kookpan

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voorop 180 graden. Snijd de groenten en bak deze even aan, voeg de knoflook en de ui toe en bak deze een minuutje mee. Blus af met de witte wijn en laat dit 10 minuutjes zachtjes koken.
  2. Als de oven warm is: Leg de broden erin en bak deze af.
  3. Giet, als de wijn en groenten 10 minuten hebben gekookt, de tomaten en de bouillon erbij en voeg de schil plus sap van de citroen en de tijm erbij. Voeg tot slot de vis toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken op het laagste vuur (anders wordt de vis droog!)
  4. Serveer in kommen met de peterselie en het stokbrood ernaast.

Veel plezier vanavond en dat het u wel moge bekomen!