Project Description

Het weekend is weer achter de rug en daarmee ook de rust. Vandaag moet er gewoon weer hard gewerkt worden, in de keuken welteverstaan. Op het menu staat een heerlijke Italiaanse klassieker die je weinig in Nederland ziet. En dat is jammer. Doe mee aan een revival van dit gerecht en tag je clubkok.

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo verse pasta (2 x 500 gram, €6,-)
  • 6 scharreleieren (AH Basic, €0,80)
  • BONUS: AH Kipfilethaasje 3 x 345 gram (€7,71)
  • 320 gram extra pittige Parmezaanse kaas (€8,5)
  • 6 knoflooktenen (€0,75)
  • 3 rode uitjes (€0,79)
  • 2 pakjes verse krulpeterselie (€2,-)
  • Zakje provinciaalse kruiden €1,-)
  • AH Basic paneermeel 400 gram (€0,29)
  • 200 gram witte tarwebloem (AH Basic €0,35)
  • 1.5 kilo tomaten gezeefd (AH Basic, €1,17)
  • BONUS: Panchetta 8 x 50 gram van (Fiorucci Pancetta , €6,-)

Totaal: €35,36; Per persoon: €2,95.

Uit de voorraadkast

  • Scheutje olijfolie
  • Zout en peper
  • 2 blokjes kippenbouillon

Benodigdheden

  • 1 grote kookpan (liter of 10 is perfect)
  • 2 koekenpannen
  • Twee ovenschalen en oven (als je geen oven hebt kun je de kip ook garen in de pan! Doe dan wel pas op de borden de kaas erover).
  • 2 bakjes voor de eieren en het paneermeel
  • Een fijne rasp

Te pimpen met

  • Een rood wijntje (250 ml) voor de saus, laat deze dan wel even inkoken!
  • Ciappa, een soort platte cracker, past perfect bij de saus. Deze is gewoon te verkrijgen bij de Ap.

Aan de slag

  1. Zet een grote kookpan op het vuur voor de pasta en vul deze met water, een scheutje olijfolie en gooi er per liter 10 gram zout bij (let op: als je niet precies weet hoeveel liter in de pan zit kun je het gokken maar blijf het water proeven. Het water moet ziltig zijn en niet zout!).
  2. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  3. Snipper de uitjes, pureer de knoflook en bak deze in een sauspannetje even aan. Doe hier de tomaten, de kippenbouillon, provinciaalse kruiden en zout en peper naar smaak bij.
  4. Snijd de kippenhaasjes in de lengte zodat je er een plakje panchetta in kan doen en doe in elk haasje 1 plakje.
  5. Doe het bakmeel in een bakje, meng in een bakje het paneermeel met een goede hoeveelheid peper en zout en sla de eieren in een ander bakje los. Doe een eetlepel water bij de eieren.
  6. Warm de koekenpannen op en doe in beide een scheutje olijfolie. Haal elk haasje door het meel, de eieren en dan door het paneermeel. Bedek het oppervlakte van de haasjes goed en bak ze rondom bruin. Verzamel de haasjes die bruin zijn in de ovenschalen. Als je ze allemaal in de schalen hebt kun je er de Parmezaanse kaas overheen schrapen en de schalen in de oven zetten.
  7. Doe de pasta in de pan en snijd de peterselie fijn. Haal de kip uit de oven als de kaas begint te borrelen en giet de pasta af. Serveer met de saus en de peterselie!

Moge het u wel bekomen!