Project Description

Dit recept heb ik niet zelf bedacht maar wel vaak gemaakt. Het origineel is afkomstig van Gordon Ramsay dus beter goed gejat dan slecht bedacht geldt hier nog meer dan anders. Het is een fris en heerlijk zomers gerecht. Romain salade met gehakt geserveerd nacho’s en kaas. Een waar Mexicaans feest. Moge het u wel bekomen!

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 3 kilo gehakt
  • 12 kropjes romain salade
  • 650 gram nacho chips (naturel of nacho cheese)
  • Klein flesje zoete chilisaus
  • 400 gram geraspte oude kaas
  • 6 tenen knoflook (gehakt)
  • 2 redelijk grote gemberwortels (naar smaak toevoegen!)
  • 2 rode pepers met zaadjes
  • 2 el basterdsuiker
  • 2 el vissaus
  • Zest en sap van 2 limoenen
  • 3 bosuitjes (in kleine ringetjes gesneden)
  • Zout (ook naar smaak)

Te pimpen met

  • Een Desperadootje
  • Een Mariachi band: live of live opgenomen
  • Créme fraiche of een aantal gesneden avocado’s voor over de nacho’s

Benodigdheden

  • 1 of meerdere koekenpannen voor het gehakt
  • Een ovenschaal
  • Een oven
  • Een snijplank en mes voor de knoflook, de gember, bosuitjes en de peper

Aan de slag

  1. Verwarm de grill in de oven voor op 180 graden (als je geen grill hebt is de normale/hetelucht-stand ook prima).
  2. Bak in een koekenpan het gehakt aan totdat deze goudbruin is. Zorg ervoor dat het gehakt goed kan kleuren. Desnoods kun je het gehakt in kleine porties bakken, het even opvangen in een ovenschaal en deze naderhand nog 2 minuten in de oven zetten.
  3. Bak de gember, de knoflook, de pepers, de limoenschil en het suiker 2 minuten voordat het gehakt klaar is even mee op een laag vuurtje. Blus vervolgens af met de vissaus en het sap van de limoen. Voeg zout naar smaak toe. Was de romainsla en snijd de onderkant eraf verdeel deze alvast over de borden.
  4. Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie of boter en vul deze met nacho’s en strooi de kaas hierover. Doe deze even in de oven totdat de kaas begint te verkleuren (gratineren). Dit duurt ongeveer 7 minuten. Verdeel de nacho’s over de borden en vul de romainslablaadjes met het gehakt. Strooi de bosuitjes over de borden uit en serveer met de fles chilisaus.