Project Description

Vandaag is het voor sommigen van ons weer clubeten. Voor de organisatie van de editie van vandaag dus weer een recept waarmee je direct naar de super kan.
Net als vorige week is dit niet alleen gezond en lekker maar levert ook nu weer betrekkelijk weinig afwas op. Het adagium: “Werp je als kok op en laat je clubgenoten optreden als afwassers” is ook vandaag van kracht. Makkelijker moet het allemaal niet worden.
Veel plezier vanavond en dat het u moge bekomen!

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 1,5 uur (schrik niet, vooral veel wachten / bankhangen / bier drinken)

Ingrediënten

  • 6 uien
  • 12 tenen knoflook
  • 3 stukjes gember ter grootte van een duim
  • 6 gele paprika’s
  • 3 blokjes bouillonblokjes (kip)
  • 3 rode pepers
  • Een bosje koriander
  • 3 tl honing
  • 3 tl kurkuma
  • 6 tl kerriepoeder
  • 24 drumsticks
  • Zonnebloemolie
  • 500 gram (uitlekgewicht) kikkererwten
  • 3 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1200 gram basmati rijst
  • 3 limoenen
  • Optioneel: 1 blikje of pakje kokosmelk om de rijst in te koken

Benodigdheden

  • 1 Snijplank en mes om de kruiden en groenten mee te snijden
  • 1 Grote kookpan met deksel
  • Optioneel: Een blender

Aan de slag

Stop de uien, knoflook, koriander, honing, limoensap van 3 limoen en geraspte schil (ook wel zest) van 1, gele paprika’s (ontlijst), tomatenpuree, gember (geschild) en rode pepers (zonder “kroontje”) in de blender. LET OP: Als je de curry minder pittig wil hebben kun je de pitjes eruit laten!

Heb je geen blender? Dan kun je de uien, knoflook paprika’s, gember en rode peper fijn snijden en mixen met de ingrediënten. Dit duurt iets langer en zorgt voor een wat minder fijne puree. Ook erg lekker maar iets arbeidsintensiever.

Bak de kip rondom bruin en gooi het mengsel erbij. Laat dit 1 uur op het laagst mogelijke vuur koken met de deksel op de pan en kook daarna de rijst in 15 minuten gaar. Je kunt er ook voor kiezen de rijst te koken in kokosmelk. Dit geeft een romige textuur en zoete smaak aan de rijst.

Moge het u wel bekomen!