Project Description

Een vegetarisch gerecht hoeft zo slecht nog niet te zijn! Dit gerecht zorgt voor een zonnetje in Utrecht. Onder het motto “dan moeten we het zelf maar doen” vandaag een Mexicaanse maaltijd: gegratineerde wedges salsa en een Mexicaans roerei. Bon apetit!

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten

  • Bonus – 1500 gram opperdoezer aardappel (2 x 750 gram) – €1,99
  • Bonus – 6 Avocado’s (3 x 2 avocado’s) – €4,50
  • Bonus – 2 Potten salsa – €1,92
  • Bonus – 4 Groentemix – €3,96
  • 2 Cheddar – €5,36
  • 30 Scharreleieren – €4,49
  • 2 Bosui – €1,98
  • 2 Rode pepers – €0,99
  • 2 Limoentjes – €0,98
  • 2 Knoflook – €0,75
  • 250 gram AH basic roomboter – €0,99

Totaal: €27,91; Per persoon: €2,33.

Uit de voorraadkast

  • Zout en peper

Benodigdheden

  • 1 ovenschaal voor de aardappels
  • 1 rasp voor de kaas
  • Een grote kookpan voor de ‘omelet’

Te pimpen met

  • Een fris chardonnaytje uit Chili zoals de Undurruga is lekker bij dit gerecht

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de aardappels in vieren (wedges) en kook deze in wat water met een snufje zout. De wegdes zijn gaar als je in kunt prikken me een vork en de aardappel van de vork afglijdt.
  3. Meng in een kom de eieren.
  4. Verwijder de zaadjes van de rode pepers, rasp het groene gedeelte van de schil van de limoenen af en doe deze bij de eieren, net als het sap, snipper de knoflook.
  5. Doe de aardappels als deze gaar zijn in de oven en rasp de cheddar er rijkelijk overheen. Doe er wat peper en zout bij naar smaak. Zet de ovenschaal ongeveer een half uur onder de grill op 180 graden.
  6. Doe 50 gram boter in de pan en voeg de eiermix hierbij, zet deze op het hoogst mogelijk vuur. Blijf roeren tot er een mooi roerei is ontstaan en verdeel deze over de borden.
  7. Verdeel de aardappels over de borden en strooi over elk bord wat fijngehakt bosui, salsa en fijngehakt avocado.
  8. Dat het u wel moge bekomen!