Project Description

Vandaag een hamburger met huisgemaakte BBQ saus. Voor de saus heb je smoked paprika nodig. Deze kun je niet bij de Albert Heijn halen maar bijvoorbeeld wel bij de Dille en Kamille, het is even omlopen maar fantastisch spul en ik gebruik het veel in de keuken!

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 2500 gram gehakt
  • 2 rode uien
  • 6 knoflooktenen
  • 6 sjalotjes
  • 24 hamburgerbroodjes (naar keuze, ik vind zelf de kaiserbroodjes erg lekker!)
  • 1 krop ijsbergsla
  • 12 Roma tomaten
  • 300 gram bacon
  • 200 ml ketchup
  • 3 el smoked paprika
  • 3 el basterdsuiker
  • 6 rijpe avocado’s
  • 500 gram cheddar

Benodigdheden

  • 1 snijplank en mes om de groenten mee te snijden
  • 1 of meerdere koekenpannen voor de saus en burgers
  • Een oven om de broodjes in af te bakken

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor, zodat de broodjes afgebakken kunnen worden.
  2. Voor de saus: Bak in een koekenpan 2 gesnipperde uien en drie tenen knoflook en als deze glazig zijn, voeg het paprikapoeder en de basterdsuiker toe. Laat deze al roerende een minuutje meebakken en ‘blus’ dan af met de ketchup.
  3. Snipper de sjalotjes en snijd de bacon in reepjes en bak deze samen met 3 tenen knoflook. Bak vervolgens nog 3 el smoked paprika mee en voeg deze mix bij het gehakt.
  4. Mix het gehakt door elkaar en kneed er 24 burgers mee (2 per persoon).
  5. Doe de broodjes in de oven en bak de burgers.
  6. Was de tomaten en de sla en snijd deze.
  7. Snijd de avocado.
  8. Leg de burgers op de broodjes bedek deze eerst met de cheddar en daarna met een goede laag BBQ saus leg vervolgens de sla, de tomaten en de avocado en serveer.

Veel plezier vanavond en dat het u wel moge bekomen!