Project Description

De Albert Heijn maakt het weer een makkie vandaag. De Atlantische Oceaan, het Zwarte Woud en Italië mengen zich in de strijd met een kabeljauwfiletje in Swarzwälder Schinken. In 25 minuten klaar en supersimpel te maken. Tag je clubkok en aanschouw samen deze grootheden in actie. Veel plezier vanavond en moge het u wel bekomen.

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • BONUS Kabeljauw met s 1 porties 130 (per twee verpakt) (12 x €2.06)
  • BONUS Swarzwalderschinken 160 (€3.58)
  • BONUS Lassie Roerbakrijst risotto 350 gram (3 x €0.99)
  • BONUS Roerbakmix Italiaans 400 gram (€0.99)

Uit de voorraadkast

  • 6 teentjes knoflook
  • Scheutje olijfolie en een klein beetje ongezouten roomboter
  • Zout en peper

Totaal: €32,26; Per persoon: €2,68.

Materiaal

  • Een oven
  • 1 grote ovenschaal
  • 1 grote wok en/of koekenpan voor de vis en rijst
  • 1 grote kookpan om de groenten en rijst in te bewaren
  • Knoflookpers of snijplank en mes voor de knoflook

Te pimpen met

  • Een schijfje citroen en/of krulpeterselie ter garnering

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 120°C.
  2. Bestrooi de kabeljauw met peper en omwikkel het met de ham. Bak deze met wat olie en boter op hoog vuur aan totdat de ham kleur begint te krijgen. Leg de kabeljauw vervolgens in de ovenschaal. Zet het geheel een kwartier in een oven.
  3. Als de vis in de oven staat: doe telkens een beetje van de roerbakmix in de wok om ervoor te zorgen dat de groenten niet slap koken. Wok per keer op een hoog vuur gedurende ongeveer 2 minuten. De groenten moeten een beetje kleur krijgen. Bewaar de gewokte groenten in een grote kookpan.
  4. Als de groenten allemaal gewokt zijn: wok de risotto op hoog vuur gedurende 4 minuten met de gesnipperde knoflook.
  5. Zet tot slot de pan met risotto nog even aan op een laag vuur en warm deze roerende nog even goed door.
  6. Verdeel de risotto over de borden en leg op elk een filetje.

Moge het u wel bekomen!