Project Description

Vanavond staat er weer kip op het menu. Dat koken pure chemie is bewijst dit gerecht, hoe langer ze staat hoe beter ze is.

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediƫnten

  • 12 grote kippenbouten
  • 6 rode uien
  • 6 tenen knoflook
  • 3 laurierbladeren
  • 3 winterwortels
  • 600 gram krieltjes in jas
  • 6 tl gedroogde tijm
  • 600 ml kippenbouillon
  • 750 gram champignons
  • 1 liter fruitige rode wijn, bijvoorbeeld een Argentijnse Merlot

Te pimpen met

  • Geraspte schil van 1 sinaasappel voor een zomers tintje. Laat deze dan wel vanaf het begin mee koken.

Benodigdheden

  • 1 snijplank en mes om de groenten mee te snijden
  • 1 of meerdere koekenpannen om de kip in aan te braden
  • 1 of meerdere kook- / stoofpannen om in te stoven

Aan de slag

  1. Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en bak ze tot ze rondom bruin zijn. Doe niet teveel kip in de pan per keer anders garen ze alleen maar en worden ze niet bruin. Leg de bouten in de pan of pannen waarin gestoofd gaat worden.
  2. Wanneer de kip klaar is: fruit in dezelfde koekenpan de uien, krieltjes, knoflook, laurier, wortel en tijm. Blus vervolgens af met een scheutje wijn en laat alles in de pan loskoken. Voeg de groente en wijn uit de koekenpan met de rest van de wijn en de 600 ml bouillon aan de pan of pannen met de kip.
  3. Laat dit met deksel op een zacht vuur borrelen en snijd ondertussen de champignons door de helft. Voeg deze na 30 minuten stoven toe en laat 10 minuten staan. Hierna kun je uitserveren.

Veel plezier vanavond en dat het u wel moge bekomen!