Project Description

Een makkelijk recept vandaag, want ik ben iets later en laten we wel wezen: Je wil natuurlijk wel, lekker Hollands, om 6 uur aan de tafel zitten. Stukje lasagne aan je ene zijde, een biertje aan je andere. De kruiden en de lasagnebladeren kun je het best vers kopen. Mocht je geld willen besparen, dan leveren de gedroogde versies ook een prima resultaat op.

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

  • 4 rode uien
  • 12 knoflooktenen
  • 2 potjes zongedroogde tomaatjes (gesneden)
  • 2 rode pepers met zaadjes (hak deze zeer fijn!)
  • 3 courgettes
  • 3 paprika’s
  • Basilicum (kan vers)
  • Oregano (kan vers)
  • Rozemarijn (kan vers)
  • 1000 gram Lasagnebladeren (kan vers)
  • 1200 gram kip
  • 1,5 liter tomatensaus, naturel
  • 350 gram geraspte oude kaas

Te pimpen met

  • Citroenrasp over groenten
  • Crème fraiche bij het uitserveren
  • 250 gram spek
  • Een zakje Parmezaanse kaas voor over de oude kaas
  • Een mooie rode bordeaux

Benodigdheden

  • 1 snijplank en mes om de kruiden en groenten mee te snijden
  • 1 koekenpan om de kip en de groenten in te bakken
  • 2 grote ovenschalen

Aan de slag

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Bak de kip al roerend bruin op hoog vuur. Bak een minuut voordat je ze uit de pan haalt nog even de ui en knoflook mee, houdt het vuur hoog en roer rustig. Snijd de groenten en mix deze met de kip, ui en knoflook.
  2. Giet de helft van de tomatensaus erbij en breng op smaak met oregano, basilicum, rozemarijn en de helft van de zongedroogde tomaatjes. Leg een laagje van de kip en groente en bedek met de lasagnebladeren. Stapel verder tot de schaal compleet vol zit (gebruik dus niet meer dan de helft van de mix, die is nog nodig voor de tweede schaal).
  3. Eindig met een laag saus en strooi hier de geraspte kaas overheen.
  4. Maak ook de tweede schaal op dezelfde wijze.
  5. Zet de lasagnes 30 minuten in de oven op 180° en buono appetito!

Veel plezier vanavond en dat het u wel moge bekomen!