Project Description

Nu ook in de vorm van een compleet clubeten! Verder natuurlijk een schaamteloze poging je ook aan de rest van onze recepten te krijgen. Toen ik een paar jaar geleden in New York was, heb ik één recept mee naar huis genomen. Dat is het recept van de hot dog zoals daar gegeten wordt. Wat ik sterk vind aan het broodje is niet het broodje zelf, maar de combinatie van smaken. Ik vroeg me eigenlijk meteen af hoe deze combinatie zou smaken zonder een Frankfurter uit blik en mét een verse rookworst. En in plaats van een klef broodje, een mooi stevig volkoren broodje. Niet lang daarna heb ik dit recept op een luie zondag gemaakt. Dat bleek een memorabel moment. Ik wens u veel plezier vanavond en dat het u wel moge bekomen.

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 12 verse rookworsten
  • 1000 gram zuurkool
  • 2 zakjes gedroogde uitjes
  • Paprika-poeder
  • 12 el gladde Dijon mosterd (een potje inslaan is genoeg)
  • 12 el Mayonaise (ook hier is een potje inslaan genoeg)
  • 12 el curry (1 knijpfles inslaan is genoeg)
  • 6 stokbroden, bruin of wit (een halve p.p.)
  • Een aantal el roomboter

Te pimpen met

  • Smoked paprika poeder ipv de normale
  • Een ijskoude Budweiser
  • Alle hitjes van Guns ’n Roses

Benodigdheden

  • 1 koekenpan om de worst in te braden
  • 1 klein steelpannetje om de zuurkool in op te warmen

Aan de slag

  1. Verwarm de oven op 180 graden, snijdt de stokbroden door de helft en bak deze af. Maak ze van te voren de buitenkant een klein beetje vochtig. Dan worden ze net wat krokanter.
  2. Braad de worsten aan zodat deze aan alle kanten bruin zijn. Door ze tegen de zijkant van de pan aan te leunen kun je ook de ‘bolle’ kant van de worst aanbraden. Dit staat beter en is lekkerder.
  3. Meng de zuurkool met de curry en verwarm deze op het laagst mogelijke vuur op in een steelpannetje.
  4. Maak de mosterdmayonaise door de mosterd en mayonaise door elkaar te mixen.
  5. Haal de broodjes uit de oven en snijdt ze aan de bovenkant open in plaats van aan de zijkant.
  6. Per broodje: leg de curry-zuurkool erin, de worst en verspreidt daarop de mosterd-mayo. Besprenkel vervolgens met de gedroogde uitjes (en een beetje (smoked) paprika poeder).
  7. Eet smakelijk!