Project Description

Toen ik een paar jaar geleden in New York was heb ik 1 recept mee naar huis genomen. Dat is het recept van de hot dog zoals daar gegeten wordt. Wat ik sterk vind aan het broodje is niet het broodje zelf, maar de combinatie van smaken. Ik vroeg me eigenlijk meteen af hoe deze combinatie zou smaken zonder een Frankfurter uit bik en met een verse rookworst. En in plaats van een klef broodje, een mooi stevig volkoren broodje. Niet lang daarna heb ik dit recept op een luie zondag gemaakt.

Een lunch voor mensen die de mogelijkheden van een luie zondag helder voor ogen hebben.

  • Voor 1 persoon
  • Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 verse rookworst
  • Een handje zuurkool
  • Gedroogde uitjes
  • Smoked paprika-poeder
  • 1 el Dijon mosterd
  • 1 el Mayonaise
  • 1 el curry
  • Een bruin of wit pistoletje
  • Een tl boter

Benodigdheden

  • 1 koekenpan om de worst in te braden
  • 1 klein steelpannetje om de zuurkool in op te warmen

Aan de slag

  1. Verwarm de oven op 180 graden en bak per persoon 1 pistoletje af. Maak ze van te voren een klein beetje vochtig. Dan wordt de buitenkant net wat krokanter.
  2. Braad de worst aan zodat deze aan alle kanten bruin is. Door hem tegen de zijkant van de pan aan te leunen kun je ook de ‘bolle’ kant van de worst aanbraden. Dit staat beter en is lekkerder.
  3. Meg de zuurkool met de curry en verwarm deze op het laagst mogelijke vuur op in een steelpannetje.
  4. Maak mosterdmayonaise door de mosterd en mayonaise door elkaar te mixen.
  5. Haal het broodje uit de oven en snijd deze aan de bovenkant open in plaats van aan de zijkant.
  6. Leg de zuurkool erin, de worst en verspreid daarop de mosterd-mayo. Besprenkel vervolgens met de gedroogde uitjes.
  7. Eet smakelijk!