Project Description

Een gram Saffraan is duurder dan een gram goud. Toch voelt deze maaltijd alleen als goud aan in de mond en niet in de portemonnee. Wederom, makkelijk en lekker. Veel plezier vanavond en dat het u wel moge bekomen.

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram chorizoworst in kleine blokjes of kwartjes gesneden (€1,89)
  • 2 á 3 drumsticks per persoon (+/- €15)
  • 8 blokjes visbouillon (goed voor 4 liter, €0.89)
  • 20 gram platte peterselie (€1,39)
  • 1 kg gemengde zeevruchten uit de diepvries (€8)
  • 250 gram gerookt spekreepjes (€1,29)
  • 0,1 gram saffraan (€4)
  • 1 kg diepvriesdoperwten (€2.08)
  • Knoflook 10 teentjes (€0.75)
  • 3 uien (€0.50)
  • 1 kg gele rijst (of Spaanse paella rijst als dat er is!) (€2)
  • Scheutje olijfolie

Totaal: €37,79; Per persoon: €3,10.

Te pimpen met

  • Citroen zest en sap
  • 1 of 2 rode pepers
  • Een snufje gerookt paprikapoeder
  • Een glaasje koude sangria na

Benodigdheden

  • 1 pan voor de bouillon
  • 1 pan om de kip, chorizo en het spek in te bakken

Aan de slag

  1. Breng 4 liter water aan de kook met de visbouillon.
  2. Snijd de uien, knoflook en chorizo en bak de kip samen met het spek en de chorizo rondom bruin in een scheutje olijfolie. Als de kip bruin is, voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze even mee.
  3. Voeg de rijst bij het water als dit kookt. Kook de rijst op een laag vuur volgens de instructie (in de regel rond de 10 minuten).
  4. Als de rijst gaar is: giet deze af en voeg de inhoud van de pan met kip en de overige ingrediënten, met uitzondering van de peterselie, toe aan de rijst.
  5. Hak de peterselie fijn.
  6. Verdeel de rijst over de borden en maak af met de gehakte peterselie.