Project Description

In de hoop dat u het weekend overleefd heeft komen wij met een culinaire sluiproute. Een gevulde paprika gegratineerd in geitenkaas op een bedje van veldsla met olijven en zongedroogde tomaatjes. Veel plezier vanavond!

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • Bonus kipfilet 1 kilo x 2 (€9,98)
  • Bonus veldsla 150 gram x 3 (€4,17)
  • Bonus rucola 125 gram x 2 (€2,50)
  • Bonus gedroogde tomaten 160 gram x 2 (€2,78)
  • Bonus olijven 165 gram x 2 (€3,-)
  • Bonus rode paprika x 6 (€2,97)
  • Bonus Geitenkaas 150 gram x 2 (€4,30)
  • Bonus ceasar dressing 270 ml (€0,87)
  • AH basic rode pesto 190 gram x 2 (€1,78)

Totaal: €32,35; Per persoon: €2,70

Uit de voorraadkast

  • Zout en peper
  • Scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • 2 verschillende snijplanken en een mes om de kip en de paprika mee te snijden.
  • Een oven met grill
  • 1 grote koekenpan om de kip in te bakken
  • 2 ovenschotels

Te pimpen met

  • Een kratje Jupiler (of 2) scheelt namelijk ook weer een tientje.

Aan de slag

  1. Zet de grillstand van de oven op 200 graden.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en bak bruin deze in de olie van de gedroogde tomaatjes en olijven. Doe dit in meerdere pannen of per halve kilo in een pan zodat deze heet genoeg kan worden. Bewaar de kip die gebakken is vervolgens in een schaal of pan zodat ze niet verder gaart na het bakken.
  3. Snijd de paprika’s ondertussen in de lengte door de helft (zodat je deze kunt vullen) en schraap de pitjes eruit en was ze.
  4. Bestrijk de paprika’s met een beetje olijfolie en wat zout en peper en doe deze in de oven. Laat ze staan totdat randjes bruin beginnen te worden.
  5. Mix ondertussen de pesto met de kipblokjes (doe dit op smaak, in pesto zit veel zout) en vul de paprika’s met de mix en verdeel de geitenkaas erover. Verdeel de paprika’s over de ovenschotels en zet ze in de oven.
  6. Maak de sla aan met de tomaatjes, de olijven en de dressing(doe ook dit op smaak!). Verdeel de sla over de borden.
  7. Haal de paprika’s uit de oven als de kaas bruin (gegratineerd) is geworden en verdeel deze over de borden.
  8. Moge het u wel bekomen!