Project Description

Vanavond verse spaghetti met een traditionele bereiding van een pastasaus die in het repertoire van geen enkele kok mag ontbreken. We eten verse spaghetti met een Bolognese saus die voor het gemak de tijdrovende elementen weglaat. Zo krijg je met weinig werk toch een topresultaat.

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten

  • Bonus – 600 gram pastagroenten (3 x 200 gram) – €3,-
  • Bonus – 1500 gram verse spaghetti (6 x 250 gram) – €6,-
  • Bonus – 160 gram Parmiggiano Regiano – €3,53
  • 2 kg half om half gehakt – €9,-
  • 30 gram verse basilicum – €2,78
  • 200 gram gehakte knoflook – €1,35
  • 2 rode uitjes – €0,30
  • 250 ml AH merlot – €1,89
  • 1 liter gezeefde tomaten – €1,38

Totaal: €29,23; Per persoon: €2,44.

Uit de voorraadkast

  • Zout en peper
  • Flinke scheut olijfolie

Benodigdheden

  • 1 grote kookpan voor de spaghetti
  • 1 grote koekenpan of wok voor de groenten en het gehakt
  • 1 kookpannetje voor de saus
  • 1 rasp voor de kaas (heb je die niet? Dan kun je ook parmesan flakes kopen,deze zijn vandaag ook in de bonus maar wel duurder)

Te pimpen met

  • Een kratje Jupiler (of 2) scheelt namelijk ook weer een tientje.

Aan de slag

  1. Zet een grote pan met water op voor de spaghetti en doe er zout in.
  2. Zet een pan op het fornuis, doe hier 100 ml olijfolie in, snipper de uitjes en doe deze erbij. Doe een goede eetlepel knoflookpulp en de basilicum erbij. Laat dit op het laagst mogelijke vuur staan en wacht tot de knoflook bruin is. Doe dan tomaten erbij en laat deze nog even mee ‘frituren’ blus vervolgens af met de rode wijn en laat het geheel een half uurtje koken.
  3. Bak in een andere pan de groenten aan en bewaar deze apart in een koude pan zodat deze niet verder garen. Het is belangrijk dat ze op een hoog vuur en hoge temperatuur gebakken worden. Als ze bruin worden krijgen ze immers smaak mee. Blijven ze dezelfde kleur dan stomen ze in hun eigen vocht en worden ze slap en smaaklozer. Gouden tip: als het blijft een sissend geluid blijft maken zit je goed.
  4. Houdt hetzelfde aan met het gehakt, bruin het gehakt en bewaar het bij de groenten. Als alles bruin is: voeg het toe aan de saus (als die klaar is) en voeg hier zout en peper op smaak aan toe.
  5. Kook tot slot de spaghetti 4 minuten. Mix alles door elkaar in een grote pan en verdeel over de borden. Rasp er een beetje Parmesan overheen en finito, moge het u wel bekomen!