Project Description

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 4 grote flespompoenen
  • 6 teentjes knoflook
  • Kerriepoeder (liefst Bengaalse Kerrie, te krijgen bij de lokale toko)
  • 3 uitjes
  • Ongeveer 6 blokjes kippenbouillon
  • Een bosje verse koriander
  • 2 rode pepers met zaadjes
  • 24 grote drumsticks

Te pimpen met

  • Gebakken uitjes
  • Slumdog Millionair op de buis

Benodigdheden

  • 1 pan voor de bouillon
  • 1 pan om de uitjes, knoflook, de pepers en het kerriepoeder in te fruiten
  • Een blender of staafmixer

Aan de slag

  1. Snijd de schil van de pompoenen eraf en lepel de zaadjes eruit. Snijd deze in blokjes en doe deze in een pan. Zet een laagje water in de pan en doe de deksel erop. Zo stoom je de pompoen zonder dat de soep te waterig wordt.
  2. Bak in één of meerdere pannen de drumsticks aan zodat deze een mooie goudbruine kleur krijgen. Doe dit op hoog vuur: je wil de kip een mooie kleur geven voor de smaak en textuur maar je wil m zo min mogelijk garen!
  3. Fruit in een andere pan de knoflook, uien en pepers en strooi tot slot het kerriepoeder erover en bak dit even mee.
  4. Mix de pompoen als deze gaar is met het kookvocht tot een puree.
  5. Mix tot slot alles door elkaar en leng het geheel aan met water totdat de soep een mooie dikke consistentie heeft maar wel goed vloeibaar is.
  6. Voeg tot slot de bouillon toe en roer alles rustig tot elkaar totdat je tevreden bent over de smaak. Laat de kip nog een kwartier op een laag vuur rustig doorgaren in de pan. Verdeel de soep over de diepe borden of kommen en leg op elk twee drumsticks.
  7. Hak als laatst een beetje koriander en strooi deze over de borden.