Project Description

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 1200 gram risottorijst
  • 1200 gram diepvriesdoperwten
  • 600 gram chorizo, in kleine schijfjes gesneden
  • 12 tenen knoflook, door de pers of heel fijn gehakt
  • 500 gram Parmezaanse kaas (als je geen rasp hebt kun je deze ook al geraspt kopen)
  • bouillion (poederbouillion is het makkelijkst, tuinkruiden is een goede)
  • 400 ML droge witte wijn
  • flinke scheut olijfolie
  • peper en zout, naar smaak

Benodigdheden

  • 1 snijplank en mes om de chorizo mee te snijden.
  • 1 koekenpan
  • 1 grote kookpan
  • 1 rol keukenpapier
  • 1 pan waar 4 liter bouillon in kan

Aan de slag

  1. Bak de schijfjes chorizo knapperig in een koekenpan. Leg ze weg op een stuk keukenpapier.
  2. Snijd of pers de knoflook en houdt deze apart
  3. Meng de bouillon met 4 liter water en zet deze op het vuur (deze hoeft niet heel zout te zijn. De chorizo is namelijk al behoorlijk zout)
  4. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de rijst een minuutje gooi dan de knoflook erbij en roer het op hoog vuur goed door. Zorg ervoor dat niets aan de bodem blijft kleven!
  5. Giet de wijn erbij en laat het verdampen.
  6. Voeg nu steeds scheutje voor scheutje de pan bouillon bij de rijst. Roer tot al het water is opgenomen en doe er dan weer wat water bij.
  7. Herhaal dit tot er ongeveer 20 tot 25 minuten voorbij zijn en de rijst goed is (een beetje structuur maar niet te hard, al dente)
  8. Roer de doperwten, de Parmezaanse kaas en chorizo erdoor en warm dit door tot alles warm is en de kaas gesmolten.
  9. Maal er wat zwarte peper over en strooi er eventueel wat zout over.
  10. Serveer!