Project Description

Vandaag even een nieuwe aanvliegroute! Alle artikelen gebruikt in dit recept zijn in de bonus bij de Ap! Op die manier tillen we samen het clubeten naar een nieuw niveau voor een betere prijs. Het recept van vandaag is gezond en lekker, ook ivm het aandenderende badseizoen. Veel plezier vanavond en moge het u wel bekomen!

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • Excellent Pommes rouges, 2 x 1,5 kilo (3 kg)
  • Snoeptomaat, 2 x 500 gram (1 kg)
  • Ongewassen spinazie, 3 x 450 gram (1350 gram)
  • 6 x gerookte kipfilets
  • 1 x Cardini’s Original Caesar dressing
  • Een potje knoflookpurree
  • Sjalotjes, 400 gram
  • Scheutje olijfolie

Totaal: €28,43; Per persoon: €2,36.

Te pimpen met

  • Salade croutons
  • Twee avocado’s

Benodigdheden

  • 1 grote pan voor de aardappels
  • 1 wok of pan om de spinaziemix in te bakken
  • Een snijplank en mes om de groenten mee te snijden

Aan de slag

  1. Zet een grote pan water met een aantal snufjes zout op voor de aardappels. Hak de aardappels en de tomaatjes in vieren. Leg de aardappels in het water (dit kan al voordat de pan kookt) en laat deze op hoog vuur staan totdat deze kookt. Dan kun je het vuur laag zetten. Hiermee voorkom je dat je de aardappels stuk kookt.
  2. Snijd de sjalotjes in de lengte doormidden en snijd deze in ringetjes. Was ondertussen de spinazie en bak deze samen met een paar theelepels olijfolie, de sjalotjes, de tomaatjes en het knoflookpulp in een grote pan of wok. Zorg ervoor dat de mix op hoog vuur staat en maar heel even in de pan ligt (een seconde of 30). Deze gaart namelijk nog door nadat ze uit de pan is en het behouden van de beet van de spinazie en de tomaatjes is belangrijk.
  3. Laat de spinazie even afkoelen en doe hetzelfde met de aardappels: giet deze af en laat deze even onder de koude kraan staan totdat deze lauw zijn. Snijd tot slot de kipfilet (een halve filet p.p.) en meng de aardappels en de spinaziemix door elkaar. Maak op smaak af met de dressing, peper en zout en eventueel croutons.