Project Description

Een zomers gerecht voor een zomers weertje. Let er wel even op dat de tortilla in de pan gemaakt moet worden en dat je dus voor 12 personen drie grote koekenpannen nodig hebt!

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 1,5 kilo aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 600 gram chorizo in schijfjes gesneden
  • 3 uien
  • 6 tenen knoflook
  • 3 rode paprika’s
  • 6 roma tomaten
  • 9 el olijfolie
  • 24 eieren
  • 6 el melk
  • Peper en zout

Te pimpen met

  • Wat zoete sambal of een rode peper (toevoegen naar eigen smaak)
  • Tijm en/of rozemarijn
  • Een salade van rucola met wat olijfolie en zongedroogde tomaatjes
  • Een mooie Chianti
  • De Gypsy Kings op de platenspeler

Benodigdheden

  • 1 snijplank en mes om de kruiden en groenten mee te snijden
  • 3 grote koekenpannen
  • 1 grote kom voor de eieren
  • 1 garde om de eieren door te kloppen

Aan de slag

  1. Snijd de chorizo in schijfjes. Snijd de ui in ringen en de paprika (na verwijdering van de zaadlijsten) in blokjes. Hoe kleiner, hoe beter. Haal de pitten uit de tomaat en snijdt ook deze in blokjes.
  2. Verdeel de aardappelschijfjes over de drie pannen en bak ze tot deze bijna goudbruin zijn. Bak de paprika en de ui nog 5 minuutjes mee (verdeeld over de drie pannen). Voeg tot slot de knoflook toe en bak deze nog een minuutje mee. Klop de eieren los met de melk en wat peper en zout. Als je tijm, rozemarijn en/of rode peper gebruikt kun je deze nu hieraan toevoegen.
  3. Verdeel tot slot het eiermengsel erover en laat de tortilla aan de onderkant goudbruin worden. Als deze bruin is: draai ‘m om door de onderkant op een bord te schuiven en deze omgedraaid weer in de pan te laten glijden. Bak ook deze kant goudbruin.
  4. Eet smakelijk!