Project Description

Dit recept is makkelijk, super goedkoop en snel te maken. Het mooie van dit recept is: Hij is al lekker met de goedkoopste ingrediënten, maar wordt nog veel beter met de vaak iets duurdere, verse ingrediënten. Maar makkelijk blijft ie altijd!

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1200 gram spaghetti
  • 9 eierdooiers
  • 200 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram Pecorino
  • 300 gram spek (beste is pancetta maar dat is ook duur, katenspek of zelfs bacon werkt ook prima)
  • 6 knoflooktenen
  • 2 pakjes krulpeterselie
  • Scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • 1 grote kookpan (liter of 8 is perfect)
  • 1 koekenpan

Aan de slag

  1. Zet een grote kookpan op het vuur en vul deze met water en een scheutje olijfolie, gooi er per liter 10 gram zout bij (let op: Als je niet precies weet hoeveel liter in de pan zit kun je het gokken maar blijf het water proeven. Het water moet ziltig zijn en niet zout!)
  2. Hak de peterselie fijn en leg deze apart.
  3. Snijd ondertussen de spek in reepjes en pureer de knoflook en bak deze gedurende 2 minuten op het moment dat de pasta nog 2 minuten nodig heeft om te garen.
  4. Giet de pasta af en roer de eierdooiers erdoorheen, rasp de kazen erboven uit en gooi de spek en knoflook bij. Strooi op het allerlaatste moment de peterselie over de pasta uit en serveer.
  5. Moge het u wel bekomen!