Project Description

Een goedemiddag allen! Vandaag hebben we een smakelijk varkentje in de BONUS, deze keer doen we er groene asperges en gebakken krieltjes bij. We toppen af met een salsa van trostomaten en dille. Heerlijk fris net als buitensdeurs, dit is dan wel leuk. Tag je clubkok en maak van vanavond een culinair avontuur tegen bodemprijzen!

  • Voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • BONUS – AH Spek- en filetlapjes à la minute 2100 gr (€11,22)
  • BONUS – AH Trostomaten 10 stuks (€2,68)
  • BONUS – AH Duopack krieltjes voordeel 1600 gr (€2,54)
  • BONUS – Knoflook gerookt (€ 1,27)
  • BONUS – Groene asperges 1050 gram (€8,52)
  • Provinciaalse kruidenmix (€1,55)
  • 3 Rode uien, netje 500 gram (€0,79)
  • Bosje dille (€1,39)

Totaal: €29,96; per persoon: €2,49 p.p.

Uit de voorraadkast

  • Kneepje ketchup
  • Grof zeezout
  • Scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • 1 snijplank en mes om de salsa mee te snijden.
  • 1 grote koekenpan voor de krieltjes
  • 1 grote koekenpan voor de filetlapjes
  • 1 grote kookpan voor de asperges

Te pimpen met

  • Voor de salsa: citroenrasp, peterselie,een bosuitje ipv de rode uien.
  • Voor het filetlapjes: de citroen kun je gebruiken om een marinade te maken om de lapjes even in te leggen vóór het bakken. Deze marinade kun j e bijvoorbeeld afmaken met een beetje honing en knoflook. Van de honing krijgt het vlees meteen een mooie kleur bij het bakken.

Aan de slag

  1. Zet een kookpan voor de asperges op en voeg hier zout aan toe.
  2. Snijd de tomaten in blokjes (je kunt ze eventueel ook ontlijsten, hoe dat moet zie je in het filmpje hieronder. Ik geef hier zelf de voorkeur aan maar het is wel een werkje.
  3. Snipper de uien, snijd de dille en snijd 5 tenen knoflook fijn en druk deze met een mes tot een pulp (of gebruik een knoflookpers). Mix deze samen met de tomaten en een kneepje tomatenketchup tot een salsa. Zorg ervoor dat de ketchup de andere ingrediënten niet overstemt.
  4. Bak de krieltje op middelhoog vuur in olijfolie en voeg als deze mooi bruin zijn nog even wat provinciaalse kruiden toe.
  5. Doe de asperges in de pan en kook deze in 5 minuten gaar.
  6. Bewaar de krieltjes in de pan en zet deze apart zodat je het fornuis helemaal kunt gebruiken. Doe hetzelfde met de asperges.
  7. Bak op de ‘grote’ pitten de filetlapjes kort aan en breng aan beide kanten het zeezout toe.
  8. Verdeel eerst de aardappels over de borden, leg hier de asperges op, dan het filetlapje en verdeel de salsa over de lapjes.
  9. Serveer!