Project Description

 Varkensfilet met zoetzure paprika

Een varkentje met pit. Vandaag in de bonus en dus op jouw bord, op een bedje van zoetzure paprika’s. Niet mijn eigen recept maar: beter goed gejat dan slecht bedacht. Deze keer van Gordon Ramsay. Zijn Youtube-kanaal is sowieso een goede bron voor simpele gerechten. Hier de link:

Recept:

Voor 2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • Bonus 2 varkenshaasjes (ongeveer 400 gram) €4,50
  • Bonus 2 rode paprika’s €0.65
  • Bonus Celavita aardappeltjes van 700 gram €1.25
  • Een bosje verse basilicum €1.39
  • Een aantal takjes verse tijm €1.39

Totaal: €7, per persoon: €3.50

Uit de voorraadkast

  • Een scheutje rode wijn azijn
  • Een schepje kristalsuiker
  • Snufje peper en zout
  • Klontje boter
  • Scheutje boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rood uitje
  • Aluminiumfolie

Benodigdheden

  • 2 koekenpannen
  • Een snijplank en mes

 Aan de slag!

  1. Doe een klontje boter en een scheutje olijfolie in 2 koekenpannen: 1 voor de aardappels op een en 1 voor de filets. Doe de aardappels in de pan en bak deze bruin, ondertussen:
  2. Plet de knoflook met schil en al door er een mes op te duwen, zet de pan voor de filets op middelhoog vuur.
  3. Maal peper en zout over beide kanten van de varkenshaas en doe deze in de pan, leg daarna het knoflook en een aantal takjes tijm erbij.
  4. Bak de filets ongeveer 4 minuten aan beide kanten op een middelhoog vuur. Houdt ondertussen de pan schuin op het vuur en schep constant de boter over de filets.
  5. Haal de filets na 8 minuten uit de pan en omwikkel deze met aluminiumfolie
  6. Snijdt vervolgens de paprika en de uitjes in stroken/ringen.
  7. Zet de pan waarin de filets hebben gezeten op een hoog vuur en doe er een scheutje olijfolie in.
  8. Doe, als de pan goed heet is, de paprika en de ui erin en bak dit een minuutje aan. Strooi er vervolgens suiker over roer goed door en blus na een minuut of 3 bakken met rode wijnazijn. Bak nog een minuutje door op een laag vuur.
  9. Snijdt tot sloot de basilicum in reepjes, haal de pan van het vuur en roer de basilicum erdoor.
  10. Verdeel de pan over 2 borden en leg de haasjes erbovenop. Serveer met de aardappeltjes.

Te pimpen met:

Een Hertog Jan of een Jupiler, beide in de bonus.