2470922850_391f8fa9f8_oHet is weer maandag! Een receptje afgestemd op de producten in de BONUS-etalage van de AH heeft u dus van me tegoed. Ik los die schuld in met: een recept voor een hammetje in een pastadeeg met gorgonzola en rucola. Vanzelfsprekend incluis boodschappenlijstje voor 12 personen . Veel plezier vanavond moge het u wel bekomen!

Voor 12 personen

  • Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • BONUS: Gorgonzola 3x 150 gram (450 gram) €4.02
  • BONUS: 2 bosjes Lente ui €1.38
  • BONUS: Grand Italia tortellini Prosciutto, 6x 250 gram (1500 gram) €14.34
  • BONUS: Rucola 3 x 125 gram (375 gram) € 4.29
  • Kookroom 250 ml €0.66
  • Kastanje champignons 2 x 250, 500 gram €1.39
  • Zout en peper
  • Scheutje olijfolie

Totaal: €27.47  Per persoon: €2.28

Te pimpen met

  • De kratjes Palm en de Amstel zijn beiden behoorlijk in de aanbieding. Just saying.

Benodigdheden

  • 1 snijplank en mes om de uitjes, de champignons en de gorgonzola mee te snijden.
  • 1 grote kookpan voor de pasta
  • 1 grote koekenpan of wok voor de champignons

 Aan de slag!

  • Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta en en doe hier voldoende zout en een scheutje olijfolie bij.
  • Snijd de champignons in dunne plakjes en bak ze met een beetje olijfolie in een koekenplan op middelhoog vuur tot ze helemaal bruin en iets steviger zijn.
  • Doe de pasta in de pan(nen) met koken water.
  • Snijd de lente-ui zo dun mogelijk.
  • Snijd de gorgonzola in kleine blokjes en zet deze apart
  • Giet de pasta af als deze gaar is.
  • Doe er tot slot een scheutje room door en mix de gorgonzola, ui, champignons en als laatst de Rucola erdoor. Roer alles een paar keer goed door.
  • Maak op smaak met wat zout en peper.
  • Stop de tijd! Moge het u wel bekomen.